Individuele gesprekken
Over leven met kanker
Bij ons kun je er over praten
Individuele gesprekken
Kanker hebben kan een eenzaam proces zijn. Bij Stichting ‘kLEEF! werken professionele gesprekspartners. Als je behoefte hebt om met een buitenstaander te praten over alles wat je bezighoudt tijdens en na het ziek zijn, kun je hierover een afspraak maken.
Onderwerpen kunnen zijn:
- Ik wil mijn partner, kinderen of directe omgeving niet steeds belasten met mijn ziek zijn (of mijn angsten); hoe ga ik hiermee om?
- Ziek zijn is zo op jezelf terug geworpen zijn en soms zo alleen. Ik zou graag spreken met mensen die in dezelfde situatie zitten.
- Mijn omgeving vindt het moeilijk met mijn ziekte om te gaan. Of ze vinden me zielig en willen het er steeds over hebben, anderen ontwijken mij. Hoe kan ik ze adequaat tegemoet treden?
Partners
Vragen die partners kunnen hebben:
- Mijn relatie is veranderd. Hoe ga ik daarmee om?
- Alle aandacht gaat uit naar mijn zieke partner. Hoe houd ik me staande?
Nabestaanden
Vragen die nabestaanden kunnen hebben:
- Ik heb verdriet. Mijn omgeving vindt dat ik het leven weer “gewoon” kan oppakken.
- Ik zou graag nog eens mijn verhaal vertellen, maar daar zit niemand meer op te wachten. Ondanks lieve bezoekjes voel ik mij toch erg alleen.
Deze en vele andere vragen kunnen besproken worden met één van onze professionele gesprekspartners.
Mocht je ons inloophuis niet (meer) kunnen bezoeken, dan is er altijd de mogelijkheid van een huisbezoek. Onze professionele gesprekspartners zijn universitair geschoold en hebben ruime ervaring met mensen die ernstig ziek zijn.
Aan al deze gesprekken zijn geen kosten verbonden. U kunt ons mailen op info@stichtingkleef.nl of bellen op telefoonnummer (055) 576 26 76 voor meer informatie of voor een afspraak.
Hieronder onze (professionele) gesprekspartners
Mirjam
Mirjam is als verpleegkundige werkzaam geweest op verschillende afdelingen binnen het ziekenhuis. Sinds 2009 is zij verpleegkundige in de thuisdialyse waarin ze mensen begeleidt bij hun dialysebehandeling. Daarnaast studeert ze aan de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht voor geestelijk begeleider.
Aletta
Aletta studeerde orthopedagogiek aan het seminarie voor Orthopedagogiek in Utrecht en is werkzaam geweest in het MBO onderwijs als docent en begeleider van studenten in hun persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling. Ook gaf zij training op het gebied van communicatie aan onderwijs teams en is zij betrokken geweest bij Passend Onderwijs ten behoeve van studenten met een beperking.
Zij is met pensioen en sinds januari 2023 werkzaam bij Stichting ‘kLEEF!
Ellen
Ellen is sinds 2002 verpleegkundige en de laatste jaren actief als klinisch geriatrie verpleegkundige in de ouderenzorg.
Daarnaast heeft ze aan de Academie voor Geesteswetenschappen de opleiding Spiritualiteit en Zingeving afgerond.
Bart
Bart is 36 jaar huisarts geweest in Apeldoorn en nog steeds werkzaam als SCEN-arts (arts voor second opinion bij verzoek om euthanasie).
Naast huisartsenwerk heeft hij veel bestuursfuncties verricht en is actief opleider van jonge artsen geweest.
De palliatieve zorg en de zorg omtrent chronische ziekten heeft altijd zijn warme belangstelling gehad.
Nelleke
Nelleke heeft 20 jaar als huisarts in Apeldoorn gewerkt. Ze is ook systeemtherapeut en heeft ruime ervaring in de psychiatrie. Daar begeleide ze als systeemtherapeut mensen met relatieproblemen en seksuele problemen.
Manja
Manja is afgestudeerd als orthopedagoog aan de Universiteit van Amsterdam. Na als zodanig enige jaren gewerkt te hebben in het voormalige Julianaziekenhuis, heeft ze een postdoctorale opleiding tot psycholoog/psychotherapeut afgerond. Dit met aandacht voor de systeemkant van de problematiek. Vervolgens heeft Manja vele jaren als psychotherapeut in een zelfstandige praktijk in Apeldoorn gewerkt. Zowel partners als kinderen konden waar nodig betrokken worden bij de zorg. Bij ‘kLEEF! kunnen in gesprekken vragen en zorgen van de gast met betrekking tot het gezin besproken worden. Het perspectief van naasten (kinderen en partners) en de omgang daarmee, kan aan de orde komen. Zij kunnen, als de gast dit wenst, aan het gesprek deelnemen.
Spreekuren in het huis
Als je kanker hebt, spelen er misschien wel honderden vragen door je hoofd op allerlei gebieden. Bijvoorbeeld over je lijf, de kinderen, je werk, financiën of hoe je zaken het beste regelt in je nalatenschap.
Heb je behoefte aan iemand die met je meedenkt?
Dat kan. Er zijn verschillende adviseurs aan Stichting ‘kLEEF! verbonden. Zij hebben ruime ervaring, ieder op zijn of haar vakgebied.
Leg jouw vragen voor aan onze notaris, mammacare-verpleegkundige, diëtiste, financieel adviseur, kindertherapeut of oud-huisarts gespecialiseerd in re-integratie. Onze adviseurs zijn niet gebonden aan een instantie of bedrijf. Aan deze gesprekken zijn geen kosten verbonden.
Activiteitenkalender
Bij ‘kLEEF! kun je het hele jaar door activiteiten doen op het gebied van bewegen, koken, muziek, schilderen en yoga. Daarnaast worden er nog diverse workshops gegeven.
Heb je belangstelling of wil je meedoen?
Neem dan contact met ons op via info@stichtingkleef.nl.
Of bel ons op (055) 576 26 76. Of loop bij ons binnen, Vosselmanstraat 4 in Apeldoorn.