sk1     

              


Als kanker je treft

Gesprek

Kanker hebben kan een eenzaam proces zijn. Bij Stichting ‘kLEEF! werken professionele gesprekspartners. Als je behoefte hebt om met een buitenstaander te praten over alles wat je bezighoudt tijdens en na het ziek zijn, kun je hierover een afspraak maken. 

Onderwerpen kunnen zijn:

  • Ik wil mijn partner, kinderen of directe omgeving niet steeds belasten met mijn ziek zijn (of mijn angsten); hoe ga ik hiermee om?
  • Ziek zijn is zo op jezelf terug geworpen zijn en soms zo alleen. Ik zou graag spreken met mensen die in dezelfde situatie zitten.
  • Mijn omgeving vindt het moeilijk met mijn ziekte om te gaan. Of ze vinden me zielig en willen het er steeds over hebben, anderen ontwijken mij. Hoe kan ik ze adequaat tegemoet treden?

Partners
Vragen die partners kunnen hebben:

  • Mijn relatie is veranderd. Hoe ga ik daarmee om?
  • Alle aandacht gaat uit naar mijn zieke partner. Hoe houd ik me staande?

Nabestaanden
Vragen die nabestaanden kunnen hebben:

  • Ik heb verdriet. Mijn omgeving vindt dat ik het leven weer "gewoon" kan oppakken.
  • Ik zou graag nog eens mijn verhaal vertellen, maar daar zit niemand meer op te wachten. Ondanks lieve bezoekjes voel ik mij toch erg alleen.

Deze en vele andere vragen kunnen besproken worden met één van onze professionele gesprekspartners.

Mocht je ons inloophuis niet (meer) kunnen bezoeken, dan is er altijd de mogelijkheid van een huisbezoek. Onze professionele gesprekspartner Helene Enthoven is universitair geschoold en heeft ruime ervaring met mensen die ernstig ziek zijn. Klik hier voor meer informatie over de huisbezoeken.

Aan al deze gesprekken zijn geen kosten verbonden. U kunt ons mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bellen op telefoonnummer 055 – 5762676 voor meer informatie of voor een afspraak.

  HeleneEnthoven     

 


Professionele gesprekspartner
Helene Enthoven  
(klik hier voor haar achtergrond)