‘Wat zou ik graag eens met lotgenoten van mijn eigen leeftijd willen praten.’ Een uitspraak van onze schoondochter (34 jaar) toen zij met kanker geconfronteerd werd. Helaas woont zij niet in Apeldoorn. Want bij ‘‘kLEEF! bieden wij die mogelijkheid wel. 

 Mijn naam is Tineke Breuer, gehuwd met Jos. In mei ben ik met pensioen gegaan na een aantal jaren als coördinator gewerkt te hebben in het hospice in Zutphen. Daarvoor ben ik in verschillende functies in de gezondheidszorg en als coördinator van diverse vrijwilligersprojecten werkzaam geweest.   

In september heb ik gereageerd op een oproep van ‘kLEEF! toen zij opzoek waren naar gespreksleiders voor lotgenotengroepen. Wat was ik verrast door de vele activiteiten van ‘kLEEF! en de vele mensen, zowel jong als oud, die binnen komen lopen. Inmiddels mag ik verschillende groepen begeleiden. Wat bijzonder om te horen hoe open iedereen zijn of haar ervaringen met elkaar deelt. Ik zie hoe belangrijk het is om je helemaal uit te kunnen spreken. Om van anderen te horen hoe zij met hun ziekte omgaan. Om de problemen in het dagelijks leven, die daaruit voortvloeien, te kunnen bespreken. En soms ook fijn dat je vrij kunt spreken zonder je omgeving, die het al zwaar genoeg heeft, hiermee te belasten. En niet alleen mensen met kanker, maar ook hun naasten zijn welkom!