In juli van 2019 heeft Marjan Bredewold de Nijmeegse Vierdaagse voor 'kLEEF! gelopen. Een fantastische prestatie waar wij erg blij mee zijn, veel dank Marjan!
Hieronder een verslag van haar man, Jan Bredewold.

"Vroege vogels gespot in Nijmegen!
marjanbredewold
Afgelopen juli ben ik een week lang in Nijmegen geweest, dit vanwege diverse activiteiten die daar plaats zouden vinden. Wel die activiteiten waren er! Dagelijks heb ik tienduizenden vroege vogels gespot in die mooie stad. Eén van die vroege vogels was mijn vrouw: Marjan Bredewold. Ze had haar zinnen gezet op het 10e vierdaagse kruisje. Ze had het plan om met haar zoon Niek en haar dochter Elles te gaan lopen, niet zo maar lopen, nee ze wilde daarbij een goed doel sponsoren. Dit goede doel werd de stichting ‘kLEEF. Helaas werd er door de vierdaagse organisatie een onverwachte streep door dit plan gehaald: Elles werd niet ingeloot. Ook na veel correspondentie over en weer mocht Elles niet meelopen, erg jammer.

Op maandag 15 juli moest Marjan haar inschrijving bevestigen, samen met zoon Niek.
De volgende dag dinsdag de 16e werd er dan eindelijk begonnen met de vierdaagse. Om even na half drie in de ochtend ging de wekker en kon de uitdaging beginnen. Om vier uur ’s morgens werd het startschot gegeven door de welbekende Jamai! Het was een pittige dag, Niek kreeg helaas al snel last van blaren. Onderweg heeft Marjan er alles aan gedaan om deze blaren te behandelen waardoor ze beiden toch mooi op tijd binnen waren. Dag twee begon ook alweer om half drie in de ochtend. Manlief zorgde ervoor dat beiden goed voorbereid aan de start kon beginnen dus ook die dag werden ze om vier uur geregistreerd om met de wandeling te beginnen. Tot de eerste rode kruis post  ging het redelijk, maar beiden besloten dat het toch verstandig was dat Niek even naar zijn blaren liet kijken. Dit even liep uit tot zo’n tweeëneenhalf uur! Dit betekende dat ze beiden de resterende 38 kilometer zonder pauze zouden moeten lopen om op tijd binnen te zijn. Mijn respect voor hen was dan ook enorm groot toen ze dit uiteindelijk gehaald hadden: Petje af!
Toen we in ons vierdaagse verblijf aankwamen bleek echter al snel dat Niek de volgende dag niet meer verder kon, hij had naast een fors aantal gewone blaren ook nog eens meerdere bloedblaren op beide voeten, op zijn rechter kleine teen had hij maar liefst vijf gewone blaren, hierdoor had ik nog meer respect voor Niek gekregen, maar ja uitlopen zat er niet meer in.

Na de domper van de vorige dag begon dag drie gewoon weer om half drie met die vervelende wekker, maar ja je begint ergens aan hè! Marjan liep dus opeens alleen. Het was de dag van de zeven heuvelen door Groesbeek, op zich een prachtige route maar best wel pittig. Uiteindelijk verliep de dag erg goed en Marjan was al om kwart voor vier in de middag binnen gewoon even weer 50 kilometer gelopen, piece of cake.

De vierde en laatste dag begon zoals gewoonlijk ook weer rond half drie in de ochtend met de verzorging van de voeten, waaraan je toch wel kon zien dat die al 150 kilometer hadden gelopen, de zorg voor eten en drinken voor onderweg en hup, om vier weer de echte start van de wandeldag. Een dag met een paar leuke bijzonderheden: De pontonbrug bij Cuijk en de aankomst op de Via Gladiola. Dit laatste is altijd een hele happening, echter ook wel weer zwaar. Doordat er steeds weer muziekkorpsen in moeten voegen duren de laatste tien kilometers immers altijd weer langer dan noodzakelijk. Toch was Marjan al om kwart over vier binnen. Terecht heel erg blij met haar tiende vierdaagse kruisje. Ook ik was natuurlijk erg trots op haar. Heel erg veel respect heb ik en al haar andere gezinsleden voor haar prestatie, gewoon even 200 kilometer lopen en dat in vier dagen tijd.

Het doel om het tiende kruisje te halen en om voor iets goeds te lopen is uiteindelijk volledig geslaagd. Marjan heeft op het moment van dit schrijven (29 juli 2019; red) ruim € 1400,= bij elkaar gelopen. Petje af en een diepe buiging voor mijn vrouw, wat een wereldprestatie.

Groeten,

Jan Bredewold"