Ik, Janet Sonneveld, schilder bij ‘kLEEF!
In 2012 werd bij mij, op 50-jarige leeftijd, een hersentumor ontdekt. De tumor bleek zeer kwaadaardig en ik kreeg een levensverwachting van maxima 3 jaar! Dat was heftig.

Nadat de tumor verwijderd was d.m.v. een operatie, volgde 6 weken bestraling en één jaar chemotherapie. Mijn energieniveau daalde dramatisch, ook mijn hoofd werkte niet meer helemaal als voorheen. Werken lukte niet meer en de dagelijkse bezigheden kostten steeds meer moeite. Toch bleef ik dankbaar voor alle mooie dagen en dingen die ik nog beleefde.
Omdat mijn baan was gestopt wilde ik een zinvolle bezigheid zoeken die niet zo veel energie zou vergen. Ik had gehoord dat je bij ‘kLEEF kon schilderen. Na vaak te zijn langsgefietst, besloot ik op een dag binnen te kijken.
Wat een warm ontvangst! Na een prettig gesprek heb ik mijzelf opgegeven voor schilderles. Sindsdien ben ik een wekelijkse “gast” van ‘kLEEF!

Wekelijks heb ik daar gezellige ochtenden, samen met mijn schildergroep onder leiding van schilderes Bettina Regeling! De gastvrouwen/gastheren dragen bij aan een fijne ochtend. Inmiddels schilder ik al een aantal jaren, waaraan ik veel voldoening beleef. Tijdens schilderles hebben we samen veel plezier, maar we hebben ook een luisterend oor voor elkaar wanneer er iemand worstelt met zijn/haar behandelingen of gevolgen van kanker. Een half woord is dan ook vaak genoeg omdat we allemaal in “hetzelfde schuitje” zitten.

Ook heb ik een poosje gesport/bewogen bij Marijke, de beweegcoach bij ‘kLEEF!. Tijdens dit uur werd mijn energiepeil weer wat opgekrikt. Heerlijk!
Bij ‘kLEEF! worden veel meer activiteiten georganiseerd zoals o.a. yoga, wandelen, fotograferen, koken, een massage.

Heb je zelf, of een naaste, kanker en behoefte aan een gesprek óf wil je gewoon leren schilderen, kom dan eens langs of neem contact op met stichting ‘kLEEF.
Mijn tumor is nog steeds niet terug en ik ben dankbaar voor iedere dag!