Ik, Marijke Visser-del Prado, ben verbonden aan ‘kLEEF als bewegingscoach. In mijn werkende leven als fysiotherapeut bestond mijn werk voornamelijk uit het behandelen/coachen van oncologische patiënten en vrouwen met borstkanker in het bijzonder. Ik werkte in de regio Rotterdam, waardoor ik veel contact had met de Daniel den Hoed kliniek en het Erasmus M.C.

Als geen ander wist ik hoe belangrijk “bewegen” is voor een mens, maar ook hoe moeilijk het is om tijdens en na diverse ingrijpende behandelingen die draad weer op te pakken.
Wat de vorm van kanker ook is en hoe ingrijpend de behandelingen ook zijn geweest. Een wens is bij iedereen hetzelfde: “Hoe krijg ik mijn conditie weer enigszins op peil”.

Het is geweldig om samen een plannetje op “maat” te maken, zodat iedereen mee kan doen om zijn/haar conditie weer wat op te krikken. Naar een fitnesscentrum gaan is vaak een te grote stap. Bij ‘kLEEF pakken we het rustig aan. Maar met een duidelijk doel. We zijn inmiddels met
3 fysiotherapeuten. We behandelen niet, maar blijven wel met een professionele blik naar onze deelnemers kijken om hen zo goed mogelijk te begeleiden. Er zijn diverse groepjes op dinsdag- en donderdagochtend. Soms binnen, als het weer het toelaat, ook zeker buiten. Het samen plezier hebben staat bovenaan. Niets is mooier dan na een uurtje “trainen”, (op zijn/haar niveau), weer binnen te komen in de “warmte” van de huiskamer van ‘kLEEF en een wel verdiend kopje koffie met koek te drinken en te zeggen: “dat hebben we toch maar weer gedaan”!

Na 10 jaar “Bewegen” bij ‘kLEEF! durf ik te zeggen: “Kom eens praten wat voor jou de mogelijkheden zijn om weer langzaamaan wat fitter te worden”. Samen bedenken we hoe we dat aanpakken en ik weet zeker dat het ons lukt…