Individuele gesprekken

Over leven met kanker

Bij ons kun je er over praten

Individuele gesprekken

Kanker hebben kan een eenzaam proces zijn. Bij Stichting ‘kLEEF! werken professionele gesprekspartners. Als je behoefte hebt om met een buitenstaander te praten over alles wat je bezighoudt tijdens en na het ziek zijn, kun je hierover een afspraak maken.

Onderwerpen kunnen zijn:

  • Ik wil mijn partner, kinderen of directe omgeving niet steeds belasten met mijn ziek zijn (of mijn angsten); hoe ga ik hiermee om?
  • Ziek zijn is zo op jezelf terug geworpen zijn en soms zo alleen. Ik zou graag spreken met mensen die in dezelfde situatie zitten.
  • Mijn omgeving vindt het moeilijk met mijn ziekte om te gaan. Of ze vinden me zielig en willen het er steeds over hebben, anderen ontwijken mij. Hoe kan ik ze adequaat tegemoet treden?

Partners

Vragen die partners kunnen hebben:

  • Mijn relatie is veranderd. Hoe ga ik daarmee om?
  • Alle aandacht gaat uit naar mijn zieke partner. Hoe houd ik me staande?

Nabestaanden

Vragen die nabestaanden kunnen hebben:

  • Ik heb verdriet. Mijn omgeving vindt dat ik het leven weer “gewoon” kan oppakken.
  • Ik zou graag nog eens mijn verhaal vertellen, maar daar zit niemand meer op te wachten. Ondanks lieve bezoekjes voel ik mij toch erg alleen.

Deze en vele andere vragen kunnen besproken worden met één van onze professionele gesprekspartners.

Mocht je ons inloophuis niet (meer) kunnen bezoeken, dan is er altijd de mogelijkheid van een huisbezoek. Onze professionele gesprekspartner Helene Enthoven is universitair geschoold en heeft ruime ervaring met mensen die ernstig ziek zijn. 

Aan al deze gesprekken zijn geen kosten verbonden. U kunt ons mailen op info@stichtingkleef.nl of bellen op telefoonnummer (055) 576 26 76 voor meer informatie of voor een afspraak.

Hieronder onze (professionele) gesprekspartners

Helene Enthoven

Helene Enthoven

Helene Enthoven studeerde medische sociologie aan de Universiteit van Groningen. Vervolgens behaalde zij haar doctoraal examen aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht (1995). Zij werkte mee aan diverse onderzoeken naar kwaliteit van zorg en was werkzaam in de terminale zorg. Sinds 2004 is zij werkzaam bij Stichting ‘kLEEF!. De laatste jaren heeft zij in de functie van geestelijk begeleider individuele gesprekken gevoerd met gasten – mensen met kanker, maar ook partners en nabestaanden. Daarnaast heeft zij diverse groepen begeleid, zoals jonge mensen met kanker, partners van mensen met kanker en nabestaanden.

Manja van Montfoort

Manja van Montfoort

Manja van Montfoort is afgestudeerd als orthopedagoog aan de Universiteit van Amsterdam. Na als zodanig enige jaren gewerkt te hebben in het voormalige Julianaziekenhuis, heeft ze een postdoctorale opleiding tot psycholoog/psychotherapeut afgerond. Dit met aandacht voor de systeemkant van de problematiek. Vervolgens heeft Manja vele jaren als psychotherapeut in een zelfstandige praktijk in Apeldoorn gewerkt. Zowel partners als kinderen konden waar nodig betrokken worden bij de zorg. Bij ‘kLEEF! kunnen in gesprekken vragen en zorgen van de gast met betrekking tot het gezin besproken worden. Het perspectief van naasten (kinderen en partners) en de omgang daarmee, kan aan de orde komen. Zij kunnen, als de gast dit wenst, aan het gesprek deelnemen.

Aletta Twisk

Aletta Twisk

Aletta Twisk studeerde orthopedagogiek aan het seminarie voor Orthopedagogiek in Utrecht en is werkzaam geweest in het MBO onderwijs als docent en begeleider van studenten in hun persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling. Ook gaf zij training op het gebied van communicatie aan onderwijs teams en is zij betrokken geweest bij Passend Onderwijs ten behoeve van studenten met een beperking. 

Zij is met pensioen en sinds januari 2023 werkzaam bij Stichting ‘kLEEF!

Mirjam Zintel

Mirjam Zintel

Mirjam Zintel is als verpleegkundige werkzaam geweest op verschillende afdelingen binnen het ziekenhuis. Sinds 2009 is zij verpleegkundige in de thuisdialyse waarin ze mensen begeleidt bij hun dialysebehandeling. Daarnaast studeert ze aan de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht voor geestelijk begeleider.

Spreekuren in het huis

Als je kanker hebt, spelen er misschien wel honderden vragen door je hoofd op allerlei gebieden. Bijvoorbeeld over je lijf, de kinderen, je werk, financiën of hoe je zaken het beste regelt in je nalatenschap.

Heb je behoefte aan iemand die met je meedenkt?

Dat kan. Er zijn verschillende adviseurs aan Stichting ‘kLEEF! verbonden. Zij hebben ruime ervaring, ieder op zijn of haar vakgebied.

Leg jouw vragen voor aan onze notaris, mammacare-verpleegkundige, diëtiste, financieel adviseur, kindertherapeut of oud-huisarts gespecialiseerd in re-integratie. Onze adviseurs zijn niet gebonden aan een instantie of bedrijf. Aan deze gesprekken zijn geen kosten verbonden.

Activiteitenkalender

Bij ‘kLEEF! kun je het hele jaar door activiteiten doen op het gebied van bewegen, koken, muziek, schilderen en yoga. Daarnaast worden er nog diverse workshops gegeven.

Heb je belangstelling of wil je meedoen?

Neem dan contact met ons op via info@stichtingkleef.nl.
Of bel ons op (055) 576 26 76. Of loop bij ons binnen, Vosselmanstraat 4 in Apeldoorn.